Waarom je eigen laadpaal kopen? De 5 redenen!

Waarom je eigen laadpaal kopen? De 5 redenen!

september 20, 2021 0 Door admin

Wil je je eigen laadpaal kopen, dan zijn hier verschillende redenen voor te benoemen. Als je onlangs een elektrische auto hebt gekocht of als je van plan bent om er binnenkort één te gaan kopen, dan is het verstandig om meteen ook te informeren naar de mogelijkheden van het plaatsen van je eigen laadpaal thuis. Hieronder vind je een opsomming van de meest relevante redenen om je eigen laadpaal te kopen.

 

1. Laadpaal kopen voor groene stroom

Door je eigen laadpaal kopen kun je goed profiteren van je eigen opgewekte groene stroom als je al zonnepanelen hebt liggen op het dak. Tijdens piekuren kan je op deze manier je elektrische auto opladen door de groene stroom die op dat moment wordt opgewekt met de zonnepanelen. Je hebt op deze manier geen overschot aan energieproductie meer en daarnaast krijg je niet te maken met de wisselende energieprijzen. Met je eigen laadpaal in combinatie met een zonnesysteem ben je bovendien goed voorbereid op een duurzaam en energiezuinig bestaan.

2. Altijd stroom beschikbaar

Ga je je eigen laadpaal kopen, dan kan je uitgaan dat je nooit meer in lange rijen hoeft te staan bij een laadstation om je elektrische auto op te laden aangezien je altijd je eigen laadpaal tot je beschikking hebt. Je kunt je auto thuis zelf opladen op moment dat dit jou het beste uitkomt, waardoor je niet alleen sneller voorzien bent maar ook profiteert van een lager stroomtarief.

 

3. Sneller en veiliger

Een elektrische auto kan vele malen sneller en veiliger worden opgeladen aan een eigen laadpaal dan met een normaal stopcontact. Je kunt een laadpaal kopen, thuis plaatsen en hierbij vervolgens profiteren van een laadvermogen die ergens tussen de 3,7 en de 22 kWh loopt. Daar komt nog bij dat er geen sprake is van brandgevaar.

 

4. Laadpaal kopen om slim te laden

Je kunt ook een eigen laadpaal kopen om je elektrische auto op een slimme manier op te laden. Tegenwoordig kunnen elektrische auto’s goed communiceren met smart homes dankzij de steeds moderner wordende technologie. Hierdoor kan je de laadpaal zodanig instellen dat je slechts tijdens de daluren je auto kunt opladen om zo van het goedkoper tarief te genieten.

 

5. Geld verdienen met je eigen laadpaal

Je kunt een laadpaal kopen om geld te verdienen als je deze openbaar maakt. Plaats je de laadpaal op een locatie die voor gemakkelijk te bereiken is, dan kunnen eigenaren van elektrische auto’s jouw laadpaal gebruiken voor het opladen van hun auto. 

 

Overweeg je het kopen van je eigen laadpaal, dan kan je verder nog uitgaan dat je de paal binnen een mum van tijd vanzelf terugverdient aan de hand van de besparingen. In de meeste gevallen kan je uitgaan van een gemiddelde terugverdientijd van 3 tot 5 jaar, afhankelijk van het vermogen van de laadpaal. Dit maakt het kopen van een eigen laadpaal thuis zeer verstandig, zeker als je op optimale wijze voorbereid wilt zijn op een energiezuinige en duurzame toekomst.