Nieuwe of gebruikte machines kopen? Pas op voor deze fouten

Nieuwe of gebruikte machines kopen? Pas op voor deze fouten

september 24, 2021 0 Door admin

Vaak in de industriële werksector is het zo dat er veel moet worden gewerkt met machines. Bijvoorbeeld in bedrijven waar tomaten worden verpakt wordt er veel gebruik gemaakt van heftrucks voor het optillen van de pallets met de verpakte tomaten erop. Het is wel zo dat als je een nieuw beginnend bedrijf bent die met machines zal gaan werken, het enorm duur kan zijn om al die machines te gaan kopen, tenzij je bijvoorbeeld geld van  de bank hebt geleend, en zelfs dan is het enorm duur want je hebt het geld ook voor andere dingen nodig. Het zou dan een hele goede oplossing zijn om goedkope tweedehands heftrucks te gaan kopen. Gebruikte heftrucks kopen is wel een beetje riskant. 

Waar moet je op letten?

Terwijl het kopen van goedkope tweedehands heftrucks enorm aantrekkelijk is omdat het een heel stuk goedkoper is, is het ook wel belangrijk om er heel voorzichtig mee te zijn. Gebruikte heftrucks kopen, vooral vanuit het internet, is enorm riskant omdat je nooit echt zeker bent van wat je zult krijgen. Het kan heel goed zijn dat de heftruck machine op de foto er spik en span uitziet, maar dat het in het echt eigenlijk bijna uit elkaar valt en dat wil je natuurlijk niet en dan weet je ook niet of je je geld daadwerkelijk terugkrijgt. Daarom moet je extra voorzichtig zijn. 

Waar moet nog meer op letten?

Nog iets wat enorm belangrijk is en veel mensen de fout mee ingaan, is het goed navragen en controleren van de motor van de heftruck. Soms is het zo dat goedkope tweedehands heftrucks er enorm goed uitzien in de buitenkant, bijna nieuw zelfs, maar dat de motor niet goed werkt of helemaal niet werkt. Sommige mensen denken dat omdat het er goed uitziet van buiten, dat dat ook het geval zal zijn met de binnenkant van de heftruck. En dat is een van de grootste fouten die mensen maken wanneer ze gebruikte heftrucks kopen. Dus altijd goed controleren en navragen!