Rijinstructeur worden voor een uitdagende baan!

Rijinstructeur worden voor een uitdagende baan!

augustus 27, 2019 0 Door Patrick Mazeland

Autorijden is voor de meeste van ons enorm belangrijk in ons leven. Het leuke vind ik altijd de ontwikkeling die je doormaakt in je leven als het gaat om vervoer. Je begint simpelweg met lopen, je leert fietsen en je komt al wat sneller van A naar B. Het fietsen gaat je tegenstaan en als je eenmaal 16 jaar bent neem je een scooter. Dan lijkt het echt makkelijk te worden om naar je plaats van bestemming te komen. Toch is een scooter ook geen pretje als het hard waait, regent of stormt. Het openbaar vervoer is ook een optie maar dan moet je weer rekening houden met vertrektijden en die altijd aanwezige vertraging. Autorijden is dan uiteindelijk het ultieme! Als rijinstructeur heb je bij de laatstgenoemde een erg belangrijke taak om de aspirant bestuurder veilig de weg op te helpen. Benieuwd hoe mijn baan eruit ziet? Lees dan verder!

Verantwoordelijkheid en veiligheid

Als rijinstructeur heb je een enorme verantwoordelijkheid naar overige bestuurders toe. Jij bent immers degene die nieuwe bestuurders opleid en veilig de weg op moet helpen. Hoe vaak zie je het zelf wel niet gebeuren dat er op het nippertje een ongeluk wordt voorkomen. Dan mag je nog van geluk spreken want het gebeurt misschien wel even vaak dat het ongeluk wel daadwerkelijk plaatsvindt. Vaak komen deze ongelukken voort uit het even niet opletten of het verkeerd inschatten van een gevaarsituatie. Als rijinstructeur bereid jij jouw leerlingen ultiem voor op het herkennen van zulke situaties en hoe ze hierin moeten handelen. Je hebt dus een enorme verantwoordelijkheid over de veiligheid op onder andere snelwegen, provinciale wegen en zelfs in straten waar kinderen spelen. Zelf vind ik het leuk om onwennige leerlingen uiteindelijk zelfverzekerd en op een veilige manier op weg te helpen. De weg hiernaar is ontzettend mooi om te zien!

Gevarieerd en uitdagend

Rijinstructeur worden geeft je niet alleen veel verantwoordelijkheid. Je hebt ook nog eens een gevarieerde en uitdagende baan. Elke dag weer heb je te maken met verschillende persoonlijkheden die allemaal verschillend in het volgen van rijlessen staan. Zenuwachtige leerlingen moet je op hun gemak kunnen stellen. En ietwat nonchalante leerlingen moet je misschien iets meer attent maken. Omdat je met zoveel verschillende persoonlijkheden te maken hebt, heb je een gevarieerde en uitdagende baan. Elke keer moet jij herkennen wat voor vlees je in de kuip hebt en hoe je hier mee om moet gaan. Ik geniet enorm van mijn baan als rijinstructeur. Ben jij de volgende die rijinstructeur wordt?