Ken jij iemand die zijn scooter theorie tips kan gebruiken?

Ken jij iemand die zijn scooter theorie tips kan gebruiken?

september 2, 2019 0 Door Patrick Mazeland

Wil jij je scooter theorie oefenen, of kun je wel tips gebruiken bij het leren? Om er zeker van te zijn dat je goed voorbereid bent hebben we in dit artikel 7 tips op een rijtje gezet. Vergroot hiermee je slagingskans!

1. Voorbereidingen treffen

Om jezelf goed voor te bereiden op het theorie-examen moet je eerst de theorie boeken lezen. Het is haast onmogelijk (tenzij je een natuurtalent bent) om je examen te halen zonder te leren. Wees geconcentreerd tijdens het leren. Mocht je uitstelgedrag vertonen, reserveer dan ver van te voren het examen. Zo geef je jezelf meer motivatie om door te zetten.

2. Beginnen met het leren

Probeer niet stiekem alvast de oefenexamens te maken wanneer je nog weinig kennis hebt van de verkeersregels. Deze zul je hoogstwaarschijnlijk niet halen. Er zijn namelijk een stuk op 25 hoofdstukken. Gelukkig zul je hiervan het merendeel wel kennen vanuit persoonlijke ervaring. Er zijn echter ook genoeg onderwerpen die je waarschijnlijk nog niet kent. Er wordt wel verwacht dat je alles praktisch uit je hoofd kent tijdens het examen.

3. Oefen ook in de praktijk

Zodra je de deur uitstapt zie je genoeg verkeerssituaties die je kunt analyseren. Denk hierbij ook aan de verkeersborden. Als je de stof in de praktijk terugziet is het makkelijker leren dan wanneer je het alleen leest.

4. Leer van je fouten

Als je op bepaalde onderdelen slechter scoort, ga ze dan niet uit de weg. Het is belangrijk om deze onderdelen extra goed door te nemen. Schrijf daarom altijd al je fouten op.

5. Vertrouw op jezelf

Heb je er nog steeds geen vertrouwen in na al het leren? Herinner jezelf er dan aan dat je de tijd genomen hebt om de theorie te leren. Verder is er genoeg online oefenmateriaal te vinden. Dit is erg handig om jezelf nog even te testen.

6. Herhaal wat je geleerd hebt

Net als vorig puntje is het hier belangrijk om alles nog een keer door te nemen. Omdat het een dik boekje is zit de kans er wel in dat je stof uit het eerste hoofdstuk alweer vergeten bent.

7. Onderschat het theorie examen niet

Ongeveer de helft van de deelnemers zakt voor het examen. Dit heeft een reden. Oefen dus goed en zorg ervoor dat je het in 1 keer haalt.

Deze tips zijn natuurlijk ook te gebruiken als je voor je bromfiets theorie examen wilt gaan. Wel eerst je bromfiets theorie oefenen.