Op pad voor een nieuwe rolstoelauto

Op pad voor een nieuwe rolstoelauto

januari 21, 2021 0 Door admin

Als je al eerder gebruik hebt gemaakt van een rolstoelauto, dan weet je hoe handig het kan zijn als je zelf zo’n auto op de oprit of in de garage hebt staan. Uit ervaring heb je kunnen leren wat wel of niet praktisch is. Als je altijd achter in de auto of in een busje hebt gezeten, kan het prettig zijn om te weten dat er ook mogelijkheden zijn om voorin – naast de bestuurder – plaats te nemen. Zeker als je als volwassene rolstoelafhankelijk bent, kan het een veel bevredigender gevoel geven als je gewoon naast je partner kunt plaats nemen, ook al kost het instappen wellicht iets meer tijd en moeite. 

Rolstoelauto op maat of occasion?

Als je geen ruim budget hebt en een nieuwe auto aan wilt laten passen, kan het goed zijn om te weten dat er ook rolstoelauto occasion verkrijgbaar zijn. Je wilt zelf je oude auto met aanpassingen misschien ook wel inleveren om een nieuwe te kopen. In de loop van de tijd kan je mobiliteit achteruit zijn gegaan, waardoor ook je rolstoel om andere specificaties vraagt. Meestal stap je over op een zwaarder of uitgebreider model rolstoel en dan past dit niet altijd meer in je huidige vervoer. 

Voordelen van een occasion 

Het belangrijkste aspect van een occasion is de prijsfactor, terwijl je wel gegarandeerd bent van een kwalitatief goed aangepaste auto. Je vergelijkt occasionmodellen dan ook makkelijk met je huidige rolstoelauto en wat je daaraan verbeterd wilt zien. Het hoeft immers niet alleen over het formaat of gewicht van je rolstoel te gaan, je kunt ook andere wensen over de zithoogte hebben. Je wilt liever op panoramahoogte zitten, waardoor je hetzelfde ziet en op dezelfde hoogte zit als de mensen die op dezelfde rij als jij zitten. Je beleeft in een rit in de auto met panoramagarantie dan totaal anders dan vroeger.