Waarom je als ondernemer zou moeten nadenken over leasen

april 9, 2022 0 Door admin

Heb jij een eigen onderneming? Dan heb je vaak al meer dan genoeg kosten. Als je dan ook nog een bedrijfsauto en andere materie moet aanschaffen, dan kan dit flink wat eigen geld vragen. Geld wat jij misschien liever en beter voor andere dingen kunt gebruiken. Gelukkig kun je tegenwoordig steeds meer leasen, wat voor ondernemers erg handig kan zijn. In dit artikel vertel ik je waarom je als ondernemer zou moeten nadenken over het leasen van je materie en auto’s. 

Je hebt een vast maandbedrag 

Allereerst is leasen een goed idee omdat je hierdoor precies weet wat je per maand kwijt bent. Vaak zijn bij een leasecontract de onderhoudskosten inclusief. Hierdoor hoef je dus geen extra geld opzij te leggen voor onderhoud en reparaties en weet je iedere maand precies waar je aan toe bent. Alleen brandstof en eventuele verkeersboetes vallen hier buiten, deze komen dus voor eigen rekening. Je zou dus bij wijze van spreke voor de hele leaseperiode de kosten voor je auto’s en machines al in kunnen vullen. Hierdoor heb je op deze post bijna geen onverwachte extra kosten en dat geeft je meer stabiliteit.  

De nieuwste modellen zonder investering

Misschien wil je graag een wat nieuwer model auto rijden of is een bepaalde variant van een machine handig voor jouw werkzaamheden. Als je deze zelf moet aanschaffen, dan wordt dit al snel een hele investering. Door te leasen is het niet nodig om eigen geld in te brengen, waardoor jij de nieuwste modellen zo kunt rijden. Wil je bijvoorbeeld een heftruck leasen? Dan kun je precies die heftruck kiezen die bij jouw werkzaamheden past zonder dat je hem in één keer hoeft te betalen. Dit kan ook erg handig zijn als je meerdere machines in één keer nodig hebt. Je houdt het geld in je onderneming en betaalt als het ware huur voor de machines. 

Na de leaseperiode is het van jou

Nog een voordeel van leasen is dat de auto of de machine na de leaseperiode in veel gevallen gewoon van jou is (bij financial lease). Je hebt hem dan als het ware tijdens de leaseperiode al afgelost. Hierdoor hoef je niet meteen weer op zoek naar een andere, maar kun je gerust gebruik blijven maken van je huidige auto of machine. Het kan ook zo zijn dat je hem wel moet inleveren na de leaseperiode (private lease), 

Rode Alfa Romeo C4 Op Weg In De Buurt Van Bomen