Ben jij op zoek naar een goede moederfiets? Hier moet je op letten

april 22, 2022 0 Door admin

Eén van de grootste uitdaging in het moederschap is toch wel het vervoeren van de kinderen per fiets. Met de auto een kind naar school brengen of een vriendje of vriendinnetje is niet zo moeilijk. Simpelweg stop je het kind in de autostoel en gassen maar. Maar wanneer je je op de fiets moet verplaatsen heb je met veel meer factoren rekening te houden. Daarom zijn tegenwoordig de moederfietsen heel erg in trek onder de moeders. Want de moederfiets is het perfecte vervoersmiddel met kinderen. Hier lees je alles over de moederfiets en waar je op moet letten.

Wat is een moederfiets?

Moederfietsen zijn fietsen die op een zodanige manier zijn gemaakt dat ze makkelijk kinderen kunnen vervoeren en flink wat gewicht aan kunnen. Daarnaast beschikt de moederfiets over een extra lage instap wat heel erg handig is als je een kind achterop hebt zitten of voor op bij het stuur. Dan wil je geen gedoe met moeilijk opstappen.

Veilig opstappen en kunnen wegfietsen en daarbij makkelijk bij de grond kunnen is heel belangrijk wanneer je je kinderen veilig van A naar B wilt transporteren. Een moederfiets is hier dus speciaal op gefabriceerd en daardoor ook betrouwbaarder dan een gewone fiets. Toch is het ook op de moederfietsen markt best wel een doolhof en je kunt je geld maar één keer uitgeven.

Waar moet je dan op letten bij de aanschaf van een moederfiets?

Heel simpel gezegd, je moet altijd letten op de kwaliteit van de fiets. Hoe stevig is het frame? Werken alle belangrijke elementen goed zoals de remmen? Hoe zit het zadel, want comfort is minstens zo belangrijk als je (kleine) kinderen moet gaan vervoeren. Immers trap je namelijk best flink wat gewicht rond op de fiets.

Daarnaast is het ook heel erg belangrijk dat je weet hoeveel kinderen je van plan bent om te gaan vervoeren met de moederfiets. Het maakt namelijk nogal een verschil of je één kind gaat vervoeren met de moederfiets of twee. Ook is het belangrijk om de juiste frame maat aan te schaffen en kijk ook goed naar de stuur en zadel inrichting van de moederfiets.

Daarnaast zijn er ook nog elektrische moederfietsen. Ideaal als je een flinke afstand moet afleggen iedere dag of omdat je een beetje trapondersteuning wel prettig vindt. Een elektrische moederfiets is uiteraard wel veel duurder in aanschaf dan een gewone moederfiets maar ook hierin is het belangrijk dat je je beseft dat je een fiets voor meerdere jaren aanschaft.

Een elektrische moederfiets is erg prettig vooral wanneer je meerdere kinderen moet vervoeren of lange afstanden moet afleggen. Sowieso is een elektrische fiets erg prettig met ons oer Hollandse winderig klimaat en het stimuleert alleen maar tot extra beweging.

Kies voor een betrouwbare dealer

Het is heel erg belangrijk wanneer je een aankoop doet dat je dit doet bij een goede dealer van moederfietsen. Een fiets aanschaffen is niet goedkoop en veiligheid staat altijd voorop, zeker wanneer je kinderen moet vervoeren. En uiteraard wil je ook een goede service!