Hoe je de juiste laadkabel voor jouw auto vindt.

Hoe je de juiste laadkabel voor jouw auto vindt.

november 27, 2020 0 Door admin

Elektrisch rijden, hoe zit dat?

Elektrisch rijden is goed het milieu en de portemonnee. Daarom besluit je een elektrische auto te kopen. Maar waar moet je beginnen? Welke elektrische auto bij jou past hangt af van een aantal dingen. Je moet rekening houden met je budget en kilometrage bijvoorbeeld. Ook moet je bedenken of je een laadpaal in je voortuin wilt of niet.

Als je dit vervolgens op een rijtje hebt gezet kun je gaan kijken naar de modellen die er beschikbaar zijn. In elk segment auto’s zijn er wel elektrische varianten. Je moet wel in je achterhoofd houden dat de auto zelden het opgegeven actieradius haalt. Als een auto 350 km ver komt moet je er rekening mee houden dat je bij 280km al moet laden. Ook moet je er rekening mee houden dat er een stuk minder laadstations dan tankstations zijn. Dit kan ervoor zorgen dat je lang moet wachten totdat je kunt laden. Een auto opladen duurt een paar uur, maar met de snellader van een laadstation kun je na een half uurtje weer een heel eind rijden.

Natuurlijk moet je wel bedenken dat als je met een elektrische auto rijd, milieuvervuiling in een keer is opgelost. De elektriciteit waar jouw auto op tijd, wordt vaak opgewekt in kolencentrales. Natuurlijk stoot je auto niets uit dus je draagt wel bij aan het milieu.

 

Hoe kies ik de juiste laadkabel voor mijn elektrische auto?

Er zijn meerdere soorten laadkabels verkrijgbaar voor een elektrische auto. Kijk daarom goed welke lader bij jouw auto hoort. Er zijn 2 soorten laadkabels verkrijgbaar voor een elektrische auto. Je kunt kiezen uit een Type 1, en een Type 2. Een Type 1 lader is de standaard geworden voor het huis-tuin en keuken laden. Deze laders kan laden tot een maximaal vermogen van 19 KW. Auto’s als de Volkswagen E-Golf en de Peugeot Partner Electric kunnen laden met deze laadkabel.

Je kunt ook kiezen voor de laadkabel Type 2. Deze lader wordt gebruikt op openbare laadplekken. Deze laders kunnen tot een vermogen van 44 KW laden.