Bestelbus beveiligen? Investeer in Bearlock sloten!

oktober 27, 2023 0 Door admin

Heb je een bestelbus dan ontkom je tegenwoordig helaas niet meer aan bestelbusbeveiliging. Criminelen weten namelijk dat bestelbus veel geld waard zijn en dat er waardevolle spullen in de laadruimte worden achtergelaten. Gelukkig kun je het nodige leed voorkomen door in Bearlock sloten te investeren. In dit artikel vertellen we je over de verschillende soorten sloten.

Laadruimtebeveiliging

In de laadruimte liggen vaak waardevolle spullen, zoals duur gereedschap of spullen die bij klanten moeten worden bezorgd. Met laadruimtebeveiliging zorg je voor extra sloten bij alle toegangsdeuren van de laadruimte en wordt het een stuk lastiger om in te breken.

Er zijn sloten verkrijgbaar die je aan de buitenzijde van de laadruimte kunt monteren, maar de sloten van Bearlock worden bewust aan de binnenzijde van de laadruimte gemonteerd. Hier is om de volgende redenen voor gekozen:

  • De sloten worden aan de binnenzijde van de laadruimte tegen de weersomstandigheden beschermd waardoor ze veel langer meegaan dan sloten die aan de buitenzijde worden gemonteerd.
  • Sloten aan de binnenzijde van de laadruimte doen geen afbreuk aan de uitstraling van de bus.
  • Het is niet nodig om extra gaten te boren aan de binnenzijde van de laadruimte. De sloten worden namelijk op de reeds aanwezige montagepunten gemonteerd.
  • Doordat van buitenaf niet zichtbaar is waar de sloten precies gemonteerd zijn, moeten inbrekers veel meer moeite doen om het slot vanaf de buitenkant te lokaliseren en open te breken.

Kortom, Bearlock laadruimtebeveiliging biedt vele voordelen en is de investering absoluut waard.

Versnellingsbaksloten

Versnellingsbaksloten blokkeren, zoals de naam al aangeeft, de versnellingsbak. Het is niet mogelijk om de pook in een andere versnelling te zetten als het slot geactiveerd is. En het activeren gaat relatief eenvoudig, namelijk met een simpel sleuteltje. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming draai je het sleuteltje om en verwijder je hem. Dat is alles.

Motorkapslot

Het motorkapslot zorgt voor een extra stevige blokkering van de motorkap. Het slot dat je bij de aanschaf van de bus krijgt is niet zo stevig en daardoor relatief eenvoudig open te breken. We adviseren je dan ook om altijd in een Bearlock motorkapslot investeren.

OBD slot

Een OBD slot is bij veel mensen onbekend en dat is zonde. Dit slot voorkomt namelijk dat onbevoegden toegang krijgen tot de OBD stekker. Via de OBD stekker krijg je namelijk toegang tot de software van je bus en is het mogelijk om nieuwe sleutels te programmeren. Op die manier is het voor dieven relatief eenvoudig om er met je bestelbus vandoor te gaan zonder dat ze een originele sleutel nodig hebben.

Bearlock dealers

Bearlock sloten kun je het beste laten installeren door een officiële Bearlock dealer. Dergelijke dealers weten precies hoe ze de sloten op de juiste manier moeten installeren zodat de effectiviteit van het slot zo goed mogelijk is. 

Bovendien geven officiële Bearlock dealers na de montage een inbouwcertificaat dat je aan de verzekeraars kunt overhandigen als bewijs dat er een officieel Bearlock slot in je bus is geïnstalleerd. En omdat steeds meer verzekeraars de eis stellen dat je bestelbus goed beveiligd is, is dat mooi meegenomen en hoeft er geen discussie te ontstaan over of je jouw bus afdoende hebt beveiligd.