Autoreclame: ontdek de mogelijkheden

oktober 27, 2023 0 Door admin

Als je de laatste tijd veel hebt autogereden, heb je waarschijnlijk opgemerkt dat autoreclame in allerlei vormen voorkomt. Ondernemers weten namelijk dat voertuigen niet alleen een manier zijn om van A naar B te komen, maar ook om ze als middel in te zetten om klanten te werven. Laten we eens duiken in de diverse vormen van autoreclame.

Voertuigbestickering

Dit is één van de meest voorkomende vormen van autoreclame. Bedrijfslogo’s, contactgegevens en slogans worden op de auto aangebracht met behulp van voertuigbestickering, ook wel ‘autobestickering’ genoemd. 

Deze bestickering kan variëren van eenvoudige logo’s op de deuren tot volledig gewrapte auto’s met kleurrijke ontwerpen. Het voordeel van voertuigbestickering is dat het relatief betaalbaar is en een effectieve manier kan zijn om merkbekendheid te vergroten en klanten te werven.

Autobestickering is het meest effectief als je een volwaardige reclameboodschap communiceert en daar een gewenste actie en koppelt. Een gewenste actie kan bijvoorbeeld het bezoeken van een website zijn of het bellen naar een telefoonnummer. Autobestickering beperkt tot een logo heeft over het algemeen weinig impact en functioneert niet meer dan om herkenbaarheid van het bedrijf te creëren.

Magneetplaten: tijdelijke autoreclame

sommige bedrijven hebben wisselende acties waardoor het niet wenselijk is om autobestickering toe te passen. Een goede oplossing voor dit probleem zijn magneetplaten. Magneetplaten zijn wat minder mooi dan autobestickering maar het stelt je in staat om steeds een wisselende boodschap op je auto te plakken zonder dat je er duizenden euro’s aan of uit te geven als je steeds van bestickering zou wisselen.

Bij magneetplaten is het overigens van belang dat je ervoor zorgt dat de achtergrond van reclame zo goed mogelijk aansluit bij de kleur van de autolak. Op die manier ziet reclame er een stuk netter uit dan wanneer je hier geen rekening mee te houden

Carwrapping

we benoemde bij de autobestickering al even het wrappen van auto’s, ook wel ‘carwrapping’ genoemd. Hierbij wordt de auto compleet ingepakt met folie. We raden je aan om alleen voor deze vorm van autoreclame te kiezen als dat daadwerkelijk iets bijdraagt aan de uiten van je reclameboodschap. Voorbeelden van bedrijven die carwrapping succesvol toepassen zijn bijvoorbeeld de mini’s van Red Bull. Deze auto’s zijn super herkenbaar en de blikjes op het dak versterken de branding.

Autoreclame en signspecialisten

Welke vorm van autoreclame je ook wilt gaan toepassen, we raden je altijd aan om een bedrijf gespecialiseerd in signing in te schakelen om de autoreclame voor het ontwerpen en te monteren. Signspecialisten werken namelijk dagelijks met autoreclame en weten als geen ander hoe ze op een effectieve manier je boodschap moeten overbrengen.