Auto import voordelen: nieuwe auto uit BE, UK of DE?

Auto import voordelen: nieuwe auto uit BE, UK of DE?

maart 10, 2019 0 Door Patrick Mazeland

We beginnen dit artikelen met een wist je dat. Wist je dat steeds meer Nederlanders de volgende auto niet in Nederland zelf kopen maar kiezen voor import? De reden is heel simpel zoals altijd bij Nederlanders (wil niet veel generaliseren) maar Nederlanders zijn niet gek, en betalen liever niet te veel. En geef ze eens ongelijk! Het blijkt de realiteit is als je kijkt naar de auto markten op sites als AutoScout, dat dezelfde auto, zelfde model, zelfde staat over de grens in 99% van de gevallen goedkoper is. In Duitsland is het zelfs zo dat die auto’s vaak ook nog luxer uitgevoerd zijn.

Ver van mijn bed show

Dat maakt het ertoe dat je wel gek moet zijn om hier in Nederland een auto te kopen. Toegegeven, het importeren van zo een grote aankoop is wel een beetje een ver van mij bed show. We begrijpen het. Wij zouden ook niet alles zelf willen doen, onderhandelen, überhaupt een betrouwbare verkoper vinden, papierwerk, BPM, logistiek, kenteken. Er komt nogal wat bij kijken natuurlijk het is niet zo dat je een jurkje of een overhemd bij een webwinkel koopt in de UK bijvoorbeeld en dat een paar dagen later het pakketje bij je op de vloer legt, dat is niet zo bij een auto.

Gelukkig, er zijn bedrijven gekomen die deze unieke kans aangrijpen. Neem bijv., https://easyimport.nl/, zij hebben al duizenden, tienduizenden auto’s voor Nederlanders geïmporteerd van over de hele wereld. Duitsland, België, UK, Japan, Amerika, noem het maar op. En niet alleen auto, ook een motor kun je importeren of een camper. Ook die kunnen fors goedkoper zijn over de grens. En de BPM? Die berekenen zij voor je: https://easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/. Zo heb je helemaal geen omkijken meer. En zelfs met de kosten van de importeur ben je alsnog veel goedkoper uit dan in Nederland kopen.