Aanschaffen van goede motorkleding

Aanschaffen van goede motorkleding

december 23, 2019 0 Door admin

Heb je sinds kort besloten om (weer) te gaan motorrijden? Dat is natuurlijk ontzettend tof, alleen wellicht bezit je momenteel nog niet over de juiste materialen voor het motorrijden. De juiste kleding is echter van essentieel belang om op een veilige manier de weg op te kunnen. We bespreken hierbij de belangrijkste punten bij het aanschaffen van motorkleding. 

Voorkom schaafwonden

Een motorpak is ervoor om je te beschermen tegen schaafwonden van het wegdek. Op het moment dat je een ongeluk hebt en vervolgens op een hoge snelheid over het wegdek schuurt zal ditzelfde wegdek als een schaaf op je lichaam werken en alles wegschuren. Hiervoor is een motorpak dan ook erg belangrijk. Hierbij kun je kiezen voor een pak van leer of kevlar. Het gaat uiteindelijk om dat dit pakt niet snel warm of smelt bij lage temperaturen. Kortom het pak mag geen schade oplopen op het moment dat je over het wegdek glijdt. Naast dat het pak veilig moet zijn is het ook belangrijk dat ditzelfde pak ervoor zorgt dat je geen kou zal geen leiden en ook niet dat je vervolgens doorweekt bent op het moment dat het regent. 

Een goede helm

Hoewel het pak het grootste onderdeel is wat je lichaam dient te beschermen is het niet altijd het belangrijkste. Een schaafwand is vervelend maar zul je uiteindelijk wel overleven. Je hoofd is in dit geval een ledemaat wat veel belangrijker om te schermen. Het niet goed beschermen van je hoofd en nek ken je namelijk wel fataal worden. Een veilige motorhelm is daarom ook zeer belangrijk. Rijd je vaak op hoge snelheden dan is het aan te raden om een systeemhelm of een integraalhelm te kopen. Deze kunnen namelijk heel je hoofd beschermen. Kies je ervoor om meer te rijden voor ontspanning en lekker te touren dan kan een jethelm voldoen. 

Goede laarzen & handschoenen

Je voeten en handen lopen het minste risico op schade maar zijn nog steeds wel heel belangrijk. Zo is het belangrijk om in de winter belangrijk om warme handschoenen te hebben. Stel je voor als je zulke koude handen hebt dat je nauwelijks kan sturen? Voor laarzen hoef je daarentegen niet speciale motorlaarzen te nemen. Veiligheidsschoenen of stevige wandelschoenen voldoen in sommige gevallen ook al.